[solved] Slow Plasma boot after installing ksxtudio from repos

Unofficial support for the KXStudio Linux distribution and applications.
More info at http://kxstudio.linuxaudio.org/

Moderators: khz, MattKingUSA

paul
Established Member
Posts: 201
Joined: Wed May 07, 2014 9:50 pm
Location: Germany

[solved] Slow Plasma boot after installing ksxtudio from repos

Postby paul » Mon May 09, 2016 8:27 pm

Hello. I have Kubuntu 16.04. I have installed the kxstudio-welcome and kxtudio-meta-all packages (and relative dependencies), and did the 'changes' that the welcome screen proposed. Now everything works, except that the Plasma splash stops at the very end for about 20 seconds, with the fan going like crazy...and then it loads the system (apparently) flawlessly.

What could be happening? Have I broken anything this way?
Last edited by paul on Thu May 12, 2016 9:45 pm, edited 1 time in total.
Keep on rocking in the free world!

paul
Established Member
Posts: 201
Joined: Wed May 07, 2014 9:50 pm
Location: Germany

Re: Slow Plasma boot after installing ksxtudio from repos

Postby paul » Tue May 10, 2016 10:07 pm

Does the kxstudio-welcome make any changes to KDE itself, which could be not compatible anymore with version 5?
Note that I haven't set the theme to the KXStudio one, I only ticked the other two options.

What does that program put in my home folder, for example?
Keep on rocking in the free world!

paul
Established Member
Posts: 201
Joined: Wed May 07, 2014 9:50 pm
Location: Germany

Re: Slow Plasma boot after installing ksxtudio from repos

Postby paul » Thu May 12, 2016 9:35 pm

falkTX wrote:kxstudio-welcome only does changes regarding kde4, nothing about kde5 yet.
I bet this is something related to jack.


Could it be that it tweaks something about kde4 that conflicts with kde5?
Keep on rocking in the free world!

paul
Established Member
Posts: 201
Joined: Wed May 07, 2014 9:50 pm
Location: Germany

Re: Slow Plasma boot after installing ksxtudio from repos

Postby paul » Thu May 12, 2016 9:45 pm

Oh wait nevermind. It's actually a bug of Plasma 5, KXStudio has nothing to do with it.
Keep on rocking in the free world!

paul
Established Member
Posts: 201
Joined: Wed May 07, 2014 9:50 pm
Location: Germany

Re: [solved] Slow Plasma boot after installing ksxtudio from repos

Postby paul » Fri May 13, 2016 1:29 pm

falkTX wrote:the amount of bugs in kde5 is too damn high!

I wish they spent more time bugfixing instead of adding new stuff... :(


With this Wayland thing, SDDM, and even the very Plasma 5 I'm actually quite content. It's still a little buggy, but it's much more clean, intuitive, free (driver-wise), and simple than KDE4. Which means, it does have its problems, but compared to before it's reasonably easy to find a solution without being an expert. Linux has always been this way, and I'm glad we are back to the "intuitive".

For example, I solved the problem (the one in this thread) with a very simple script. In KDE4/kdm/Plasma 4 I wouldn't have even known where to start.
Keep on rocking in the free world!


Return to “KXStudio Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests