guitar amp/cab sims with impulse response loading

Programming applications for making music on Linux.

Moderators: khz, MattKingUSA

User avatar
funkmuscle
Established Member
Posts: 2327
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Re: guitar amp/cab sims with impulse response loading

Postby funkmuscle » Thu Oct 16, 2008 6:11 pm

ones it's in the brain, it's ready... I like that. Keep us all in the loop when it's ready.

brummer

Re: guitar amp/cab sims with impulse response loading

Postby brummer » Thu Oct 23, 2008 6:29 pm

hye

I have to mutch work these days and no time left for the work on guitarix. So I will send out a release candidate first, with the following changes.
add a preamp
use jack_capture_gui2 to create the comandline for jack_capture
change the presetoptions to save presets by name (break again the old presets, please remove the folder ~/.guitarix from your $HOME befor you run this preversion).
add suport for jconv, now you can load/select the ir.wav file, set the gain and the period site. start/stop jconv autoconnected with guitarix.

EDIT:/remove
in some weeks I hope I can release a new version, then I will load it up to sourceforge again.

solong brummer
Last edited by brummer on Fri Oct 31, 2008 6:48 am, edited 1 time in total.

User avatar
funkmuscle
Established Member
Posts: 2327
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Re: guitar amp/cab sims with impulse response loading

Postby funkmuscle » Thu Oct 23, 2008 6:48 pm

can't download. it keeps timing out.

brummer

Re: guitar amp/cab sims with impulse response loading

Postby brummer » Fri Oct 24, 2008 5:31 am

Okay, here it is EDIT:/remove

have fun brummer
Last edited by brummer on Fri Oct 31, 2008 6:48 am, edited 1 time in total.

User avatar
funkmuscle
Established Member
Posts: 2327
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Re: guitar amp/cab sims with impulse response loading

Postby funkmuscle » Fri Oct 24, 2008 2:52 pm

hey brummer, it's not working. When I connect to jack, I get no guitar sound but I get a very high sounding feedback that I cannot control.

brummer

Re: guitar amp/cab sims with impulse response loading

Postby brummer » Sun Oct 26, 2008 7:13 am

remove the folder ./guitarix in your $HOME directory, the old presets dont work with this version. guitarix always load the setings from the last session. A other way is, stop the soundengine with the menu, move every slider and click every checkbox, then you get a new preset and it will work. Start the engine again.

greats brummer

User avatar
funkmuscle
Established Member
Posts: 2327
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Re: guitar amp/cab sims with impulse response loading

Postby funkmuscle » Mon Oct 27, 2008 9:14 pm

hey brummer, I think I have to tinker around with it some more because I can't load the IR files. everything looks fine, it looks like it's loaded but when I play, I only hear the preamp or guitarix's IR loader. no response from the jconv.

brummer

Re: guitar amp/cab sims with impulse response loading

Postby brummer » Tue Oct 28, 2008 6:56 am

mmm, the "run jconv" button, change it to green when you click it ? could you see jconv in the qjack audio tab ? Do you try a higher gain setting for jconv ? Have you install jconv in /usr/bin or /usr/local/bin .
I know that I have to work out a better auto connection for this, maby it dont work for you, witch jackd version do you use, I build it for jack-0.112.1

What do you think about the new preeamp ? I build it on the base of a wave sharper, do you like it ?

greats brummer

User avatar
funkmuscle
Established Member
Posts: 2327
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Re: guitar amp/cab sims with impulse response loading

Postby funkmuscle » Tue Oct 28, 2008 11:57 am

no jconv in the qjack tab. the green goes on the button. I like the preamp. I have 0.112.1 for jackd. and everything goes to /usr/bin.
jconv works on it's own.

brummer

Re: guitar amp/cab sims with impulse response loading

Postby brummer » Tue Oct 28, 2008 8:10 pm

okay, I am at home at the weekend and will look waht goes wrong. :?

greats brummer

brummer

Re: guitar amp/cab sims with impulse response loading

Postby brummer » Fri Oct 31, 2008 6:59 am

Hi funkmuscle

So, it seems to be the period size. Select a period size from the combobox in the jconv settings widget ( I use my jack buffer size for it). I found a bug in my code witch releated only, when you dont have select a period size for jconv. Thanks for give me a hint to this, have correct it.

greats brummer

User avatar
funkmuscle
Established Member
Posts: 2327
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Re: guitar amp/cab sims with impulse response loading

Postby funkmuscle » Fri Oct 31, 2008 12:01 pm

no problem man. will wait for the result.

brummer

Re: guitar amp/cab sims with impulse response loading

Postby brummer » Fri Oct 31, 2008 12:05 pm

okay, could you just tell me, work it now, whem you have select a partion size from the combobox ?

User avatar
funkmuscle
Established Member
Posts: 2327
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Re: guitar amp/cab sims with impulse response loading

Postby funkmuscle » Fri Oct 31, 2008 12:36 pm

can't right now. will that in a few hours and let you know

User avatar
funkmuscle
Established Member
Posts: 2327
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Re: guitar amp/cab sims with impulse response loading

Postby funkmuscle » Fri Oct 31, 2008 3:19 pm

Now I get the high pitched feedback again and the jconv button goes green for 2 seconds then off.


Return to “Developer's Section”

Who is online

Users browsing this forum: funkmuscle and 6 guests