Odd response from forum search box

How can I make this site better? Let me know what you'd like to see!

Moderators: khz, MattKingUSA

User avatar
Michael Z Freeman
Established Member
Posts: 43
Joined: Thu Dec 17, 2009 1:49 pm
Location: England
Contact:

Odd response from forum search box

Postby Michael Z Freeman » Wed Sep 26, 2012 10:54 am

The following words in your search query were ignored because they are too common words: sound linux linux-sound-base.


Made me laugh. Maybe the forum software has a sense of humour ? Looks like this could do with some adjustment unless there's some reason it is like that (can't think of one).

User avatar
falkTX
Established Member
Posts: 6646
Joined: Sat Jan 09, 2010 3:04 pm

Re: Odd response from forum search box

Postby falkTX » Wed Sep 26, 2012 5:47 pm

DJ Barney wrote:
The following words in your search query were ignored because they are too common words: sound linux linux-sound-base.


Made me laugh. Maybe the forum software has a sense of humour ? Looks like this could do with some adjustment unless there's some reason it is like that (can't think of one).

linux is indeed too common, as this is "linux-musicians" forum.
On a similar note, searching for "kxstudio" gives the same message :D

b4rney
Established Member
Posts: 29
Joined: Sat May 26, 2012 10:32 am

Re: Odd response from forum search box

Postby b4rney » Wed Mar 13, 2013 6:47 pm

Same problem with 'ardour'.

What is the point of excluding the most useful search terms?
:?

tatch
Established Member
Posts: 662
Joined: Fri Nov 16, 2012 3:18 pm

Re: Odd response from forum search box

Postby tatch » Tue Apr 23, 2013 5:51 am

another response I get quite frequently

Sorry but you cannot use search at this time. Please try again in a few minutes.


I get it a lot when I'm flipping through search result pages and sometimes when I search anything in general.

User avatar
raboof
Established Member
Posts: 1609
Joined: Tue Apr 08, 2008 11:58 am
Location: Deventer, NL
Contact:

Re: Odd response from forum search box

Postby raboof » Fri Jan 10, 2014 9:15 pm

Dear lazyweb,

This behavior is indeed annoying and there should be no need to restrict search so heavily now that we're on the new hosting.

However, where do I find this option in the phpBB administration?

vorwart
Established Member
Posts: 9
Joined: Mon Jul 20, 2015 2:23 pm

Re: Odd response from forum search box

Postby vorwart » Thu Mar 10, 2016 2:46 am

I second that "annoying". More than that actually. As it is, the search feature is crippled because of this.

If I have a question that is specific to a program such as Rosegarden, I should be able to search all relevant posts that contain the word "rosegarden" . As it is, "rosegarden" gets ignored and I am left to manually go through all of the irrelevant results that have nothing to do with Rosegarden.

If an admin could be so kind to consider:
If this works from a list, that list shouldn't include proper nouns. If it's dynamic, then please consider making an adjustment: http://phpbbandbbcodes.com/viewtopic.php?t=194

GraysonPeddie
Established Member
Posts: 593
Joined: Sun Feb 12, 2012 11:12 pm
Location: Altha, FL
Contact:

Re: Odd response from forum search box

Postby GraysonPeddie » Sun Jul 31, 2016 2:45 am

DJ Barney wrote:
The following words in your search query were ignored because they are too common words: sound linux linux-sound-base.


Made me laugh. Maybe the forum software has a sense of humour ? Looks like this could do with some adjustment unless there's some reason it is like that (can't think of one).

Perhaps this could help?

https://www.google.com/search?q=site%3A ... e&ie=UTF-8

site:linuxmusicians.com sound linux linux-sound-base
--Grayson Peddie

Music Interest: New Age w/ a mix of modern smooth jazz, light techno/trance & downtempo -- something Epcot Future World/Tomorrowland-flavored.

User avatar
raboof
Established Member
Posts: 1609
Joined: Tue Apr 08, 2008 11:58 am
Location: Deventer, NL
Contact:

Re: Odd response from forum search box

Postby raboof » Sun Jul 31, 2016 7:18 am

vorwart wrote:If an admin could be so kind to consider:
If this works from a list, that list shouldn't include proper nouns. If it's dynamic, then please consider making an adjustment: http://phpbbandbbcodes.com/viewtopic.php?t=194

Thanks for finding this option. I've disabled the feature.

mixe
Established Member
Posts: 12
Joined: Sun Oct 01, 2017 11:31 am

Re: Odd response from forum search box

Postby mixe » Sun Oct 01, 2017 1:10 pm

raboof wrote:
vorwart wrote:I've disabled the feature.

it looks like it got enabled again. When searching "Ardour" I still get the "too common words" error message.
Also see viewtopic.php?f=10&t=17335

User avatar
raboof
Established Member
Posts: 1609
Joined: Tue Apr 08, 2008 11:58 am
Location: Deventer, NL
Contact:

Re: Odd response from forum search box

Postby raboof » Mon Oct 02, 2017 10:57 am

mixe wrote:
raboof wrote:
vorwart wrote:I've disabled the feature.

it looks like it got enabled again. When searching "Ardour" I still get the "too common words" error message.
Also see viewtopic.php?f=10&t=17335

Hrm can't find it again :(. Will look closer later - of you can find a good pointer that'd be appreciated.

mixe
Established Member
Posts: 12
Joined: Sun Oct 01, 2017 11:31 am

Re: Odd response from forum search box

Postby mixe » Mon Oct 02, 2017 2:08 pm

@raboof, could you please try this?

1. Lower the common word threshold to 0% to disable this behaviour
Admin Control Panel - General - Search settings - common word threshold-setting

2. Clean search index
Admin Control Panel - Maintenance - Database - Search Index - Delete Index, and then you Create Index

User avatar
raboof
Established Member
Posts: 1609
Joined: Tue Apr 08, 2008 11:58 am
Location: Deventer, NL
Contact:

Re: Odd response from forum search box

Postby raboof » Mon Oct 02, 2017 2:36 pm

mixe wrote:@raboof, could you please try this?

1. Lower the common word threshold to 0% to disable this behaviour
Admin Control Panel - General - Search settings - common word threshold-setting


Thanks for looking this up. This setting was already at 0% though.

mixe wrote:2. Clean search index
Admin Control Panel - Maintenance - Database - Search Index - Delete Index, and then you Create Index

I've deleted the 'phpBB Native Fulltext' index and recreated it (which is now in progress)

mixe
Established Member
Posts: 12
Joined: Sun Oct 01, 2017 11:31 am

Re: Odd response from forum search box

Postby mixe » Mon Oct 02, 2017 3:16 pm

raboof wrote:I've deleted the 'phpBB Native Fulltext' index and recreated it (which is now in progress)

I guess this made the difference: I'm already getting results when searching for "Ardour" or "Rosegarden" :)
Thanks!


Return to “Suggestion Box”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest